Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ

Ιστορική νίκη των γυναικών του ΝΟΡ επί του Νηρέα Χαλανδρίου!
12/01/11

Ιστορικές στιγμές ζει το Ρεθυμνιώτικο πόλο για άλλη μια φορά. Η υδατοσφαίριση είναι το άθλημα που προσφέρει συνεχώς επιτυχίες στον Ρεθυμνιώτικο αθλητισμό, έστω και αν δεν έχει ούτε τα βασικά.
Η έλλειψη κολυμβητηρίου μπορεί να ταλανίζει τόσα χρόνια τον Ρεθυμνιώτικο αθλητισμό, αλλά ο υγρός στίβος συνεχίζει να δουλεύει απρόσκοπτα, με όσα μέσα διαθέτει. Το 2010 έφυγε με την μεγάλη επιτυχία της ομάδας πόλο των κορασίδων να τερματίσει στην 4η θέση σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας και το 2011 ήρθε με νέες επιτυχίες. Στις 10 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας είναι από την περασμένη Κυριακή η ομάδα Νεανίδων του τμήματος, παίρνοντας την πρόκριση στην τελική φάση.
Την περασμένη Δευτέρα ήρθε όμως μία ακόμη πολύ μεγάλη επιτυχία. Το Ρεθυμνιώτικο πόλο πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας του, στην Α1 Εθνική κατηγορία πόλο Γυναικών. Ο ΝΟ Ρεθύμνου αντιμετωπίζοντας το Νηρέα Χαλανδρίου, επικράτησε με 15-12 σε παιχνίδι που έγινε στο κολυμβητήριο Χανίων κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία.
Το παιχνίδι
Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα δεν μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Χαλανδρίου να έχει το προβάδισμα στο πρώτο οκτάλεπτο (2-3). Όμως με αιχμή του δόρατος την εκπληκτική προχθές Νόρμα Φραγκιουδάκη, ο ΝΟΡ όχι μόνο έκανε την μεγάλη ανατροπή στο β’ οκτάλεπτο, αλλά συνάμα πήρε και το προβάδισμα στο σκορ με 7-6. Στο β’ ημίχρονο η συνέχεια ήταν ανάλογη για την ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη, καταφέρνοντας να αποσπαστεί με δύο τέρματα (11-9), μπαίνοντας στην τελική ευθεία του 6ου παιχνιδιού του ΝΟΡ στην φετινή Α1 Εθνική κατηγορία.
Αυτή την διαφορά, όχι μόνο την διαφύλαξε ο Ρεθυμνιώτικος σύλλογος αλλά την αύξησε φτάνοντας στην επικράτηση με 15-12. Το άκουσμα της κόρνας της λήξης σήμανε την έναρξη ενός μεγάλου πανηγυριού για την Ρεθυμνιώτικη ομάδα, για χάρη στην παρθενική νίκη της στην Α1, που ανέβασε την ομάδα στην 6η θέση της βαθμολογίας. Πέρα από την πολύ καλή εμφάνιση της Νόρμας Φραγκιουδάκη που πέτυχε πέντε γκολ, εξαιρετική παρουσία είχαν η Έλσα Πατσαχάκη, η Έλενα Φαρμάκη και η Παληκαράκη που πέτυχαν από τρία γκολ, ενώ ένα ακόμη πρόσθεσε η Κωνσταντίνα Ταβούρογλου. Φυσικά και όλα τα υπόλοιπα κορίτσια δεν υστέρησαν, προσφέροντας η καθεμία σημαντική συνεισφορά στην επίτευξη της νίκης.
Η διαφορά των τριών τερμάτων αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη στην προσπάθεια του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου, για την παραμονή στην κατηγορία, αφού δεν αποκλείεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο τέλος του πρωταθλήματος. Η Ρεθυμνιώτικη ομάδα θα διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία με τον προχθεσινό της αντίπαλο, το Νηρέα Χαλανδρίου και τον Σαββατιάτικο αντίπαλο της, τον Πανιώνιο, στο παιχνίδι της αυλαίας του α’ γύρου του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη αποσπώντας ένα θετικό αποτέλεσμα το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη, θα έχει κάνει ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου.
Διαιτητές: Χατζηαναστασίου, Κωνσταντινίδης.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 5-3, 4-3, 4-3.
ΝΟ Ρεθύμνου (Κώστας Φιτσανάκης): Φραγκιουδάκη 5, Φαρμάκη 3, Πατσαχάκη 3, Παληκαράκη 3, Ταβούρογλου 1.
Νηρέας Χαλανδρίου (Χάρης Γιακουμάτος): Ζιλέτ 5, Μαντζάνα 2, Βασιλακοπούλου 2, Βάσιλα 2, Σαμαρά 1.
Ο μεγάλος στόχος του ΝΟΡ έχει επιτευχθεί ούτως ή άλλως
Πάντως, όπως και να έχει ο μεγάλος στόχος του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου έχει επιτευχθεί ήδη και με το παραπάνω. Η φετινή τιτάνια προσπάθεια του Ρεθυμνιώτικου ομίλου αντικατοπτρίζει την μεθοδική και οργανωμένη δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια σε όλο το φάσμα του τμήματος πόλο. Η διοίκηση του ΝΟ Ρεθύμνου αποδέχθηκε την πρόταση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1, κάτι λιγότερο από ένα μήνα πριν από την έναρξη.
Στο ΝΟ Ρεθύμνου, αξιολόγησαν την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει οι ίδιοι στο τμήμα δουλεύοντας προγραμματισμένα και έδωσαν την ευκαιρία στα νεαρά κορίτσια της ομάδας να ευχαριστηθούν την συμμετοχή τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι θέλουν και μπορούν να επιτύχουν. Το μεγαλύτερο κέρδος από τη φετινή χρονιά του ΝΟ Ρεθύμνου στην Α1 πόλο Γυναικών είναι η ανάδειξη του ταλέντου των νεαρών κοριτσιών, που θα στελεχώσουν την ομάδα τα επόμενα χρόνια, αποτελώντας την επόμενη ημέρα του συλλόγου.
Φιτσανάκης: "Είμαστε ανταγωνιστικοί αν και παίζουμε στην Α1 χωρίς έδρα"
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο τεχνικός του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου, Κώστας Φιτσανάκης, ήταν πέρα για πέρα ικανοποιημένος. Ο νεαρός τεχνικός είδε την ομάδα του να πανηγυρίζει το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από πολύ καλή εμφάνιση. Η νίκη μόνο τυχαία δεν ήρθε, αφού θυμίζουμε ότι πριν από την διακοπή των γιορτών, ο ΝΟΡ είχε πραγματοποιήσει μία εξίσου πολύ καλή εμφάνιση στην Πάτρα με αντίπαλο τη ΝΕ Πατρών, αλλά είχε σταθεί άτυχος.
«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με τους πρώτους μας βαθμούς στην Α1 Εθνική κατηγορία», δήλωσε αρχικά στην Κρητική Επιθεώρηση ο Κώστας Φιτσανάκης, για να συνεχίσει, «Ήταν ένα αποτέλεσμα που συνοδεύτηκε από πολύ καλή εμφάνιση. Δουλέψαμε πάρα πολύ μέσα στις γιορτές και είμαστε ευχαριστημένοι γιατί αυτό μας βγήκε και φάνηκε. Η ανοδική μας πορεία είχε φανεί και πριν τις γιορτές με την πολύ καλή εμφάνιση μας στην Πάτρα απέναντι στη ΝΕΠ, που λόγω ατυχίας δεν ήρθε το θετικό αποτέλεσμα. Ήταν θέμα χρόνου να έρθει το θετικό αποτέλεσμα και την περασμένη Δευτέρα επιβραβευτήκαμε. Όμως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο και ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο οποίο επίσης στοχεύουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, που θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά στην παραμονή, η οποία πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα φάνταζε ως όνειρο. Μεγαλύτερη ικανοποίηση αποτελεί το γεγονός ότι δείχνουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί ακόμη και αν συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο γυναικών, χωρίς έδρα.
Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στις παίκτριες όσο τόσο για τη νίκη, όσο για το γεγονός ότι στις γιορτές έκαναν μια πολύ σοβαρή προετοιμασία και προσπάθησαν πάρα πολύ», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Κώστας Φιτσανάκης.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (6η)ΝΕ Πατρών – Πανιώνιος 12 – 7
ΝΟ Ρεθύμνου – Νηρέας Χαλανδρίου 15 – 12
Εθνικός – Ηρακλής 5 – 7
Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 6 – 6
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 16
2. Βουλιαγμένη 16
3. Ηρακλής 12
4. Εθνικός 9
5. ΝΕ Πατρών 9
6. ΝΟ Ρεθύμνου 3
7. Πανιώνιος 3
8. Νηρέας Χαλανδρίου 3 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ (7η – 15/01/2011)
Νηρέας Χαλανδρίου – Εθνικός
Ηρακλής – ΝΟ Βουλιαγμένης
Ολυμπιακός – ΝΕ Πατρών
Πανιώνιος – ΝΟ Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου