Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

0 Ιαν 2011 - 20:57

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα έβαλε το Ρέθυμνο


Από τον Μιχάλη Κοντορίνη


Ανατροπή των δεδομένων στην υπόθεση παραμονή στην κατηγορία έκανε το Ρέθυμνο που πέτυχε την παρθενική του νίκη στην Α1 γυναικών με 15-12 επί του Νηρέα Χαλανδρίου για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι νεοφώτιστες ξεκόλλησαν από τον πάτο της βαθμολογίας και ατενίζουν πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, μιας και βλέπουν ότι ο στόχος της παραμονής είναι πια εφικτός.

Ωστόσο, αυτές που ξεκίνησαν πιο δυνατά τον αγώνα ήταν οι φιλοξενούμενες, με τις παίκτριες του Χάρη Γιακουμάτου να προηγούνται με 3-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Γρήγορα όμως το Ρέθυμνο αντέδρασε και με συνεχόμενα τέρματα κατάφερε να αντιστρέψει το σκορ και το κλίμα στην ομάδα.

Έτσι, η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις γηπεδούχες να είναι μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή (7-6).

Η ιδιαίτερη παραγωγικότητα στην επίθεση συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού και από τις δύο ομάδες.

Η δίψα όμως των κοριτσιών του Κώστα Φιτσανάκη για την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα ήταν μεγάλη και θα έκαναν τα πάντα για να την επιτύχουν.

Όπερ και εγένετο. Με επιμέρους σκορ 4-3 τόσο στο τρίτο όσο και στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Κρητικές πήραν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στην ιστορία τους στην Α1 γυναικών και ταυτόχρονα αύξησαν τις πιθανότητές τους για παραμονή στην κατηγορία. 

Από την άλλη, προβληματισμός επικρατεί στο στρατόπεδο του Νηρέα Χαλανδρίου, που παρά τις καλές εμφανίσεις βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας με μόλις 3 βαθμούς παρέα με το Ρέθυμνο και τον Πανιώνιο.

Την επόμενη αγωνιστική, με την οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος, το Ρέθυμνο φιλοξενείται από τον Πανιώνιο σε ένα ματς κομβικής σημασίας, ενώ ο Νηρέας υποδέχεται τον Εθνικό.


Ρέθυμνο-Νηρέας Χαλανδρίου 15-12

Τα 8λεπτα: 2-3, 5-3, 4-3, 4-3.
Διαιτητές: Χατζηαναστασίου, Κωνσταντινίδης.
Ρέθυμνο (Κώστας Φιτσανάκης): Ταβούρογλου 1, Φραγκιουδάκη 6, Παλληκαράκη 3, Φαρμάκη 2, Πατσαχάκη 3.
Νηρέας Χαλ. (Χάρης Γιακουμάτος): Σαμαρά 1, Ζιλέτ 5, Μαντζάνα 2, Βάσιλα 2, Βασιλακοπούλου Α. 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου