Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

2010 Η ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΡ

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ Α1, ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ Η 4Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Το 2010 ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά της 10ετίας για το Ρεθεμνιώτικο πόλο
Κ. Φιτσανάκης: «Οι επιτυχίες οφείλονται στην άριστη συνεργασία όλων στον όμιλο»
Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010 - Του ΜΑΡΚΟΥ ΠΕΛΑΝΤΑΚΗ
Μια από τις καλύτερες χρονιές της τελευταίας 10ετίας για το Ναυτικό Όμιλο Ρεθύμνης ήταν αυτή που θα εκπνεύσει σε λίγες ώρες, καθώς είχαμε ξεχωριστές επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Η τελευταία ήταν η κατάκτηση της 4ης θέσης της ομάδας κορασίδων του ΝΟΡ που έλαβε μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, σε ημιτελική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος, αντιμέτωπη με ισχυρές ομάδες που έχουν μεγάλες διακρίσεις, ακόμη και διεθνείς. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αρκετά κορίτσια της ομάδας κορασίδων αγωνίζονται και στην ομάδα των γυναικών στην Α1.
Στις φετινές επιτυχίες επίσης είναι η άνοδο της ανδρικής ομάδας του ΝΟΡ από τη Γ’ Εθνική στη Β’ Εθνική, όπως και η άνοδο της γυναικείας ομάδας έστω και την τελευταία στιγμή, στην Α1, όπου ξεκίνησε φέτος τους αγώνες αντιμέτωπη με μεγαθήρια του ελληνικού πόλο, όπως η πρωταθλήτρια Ευρώπης Βουλιαγμένη, ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός, η Πάτρα, ομάδες που έχουν και ευρωπαϊκές διακρίσεις.
Πέμπτη θέση είχαμε και για την ομάδα μίνι παίδων και 8η των εφήβων, ενώ τον περασμένο Ιούλιο της παιδικής ομάδας στο διεθνές τουρνουά «Γ. Φραγάκης», που έγινε στο Ρέθυμνο με τη συμμετοχή της γαλλικής Μαρσέιγ, του ΠΑΟ και της Βουλιαγμένης που κατέκτησε την 1η θέση.
Όλες οι παραπάνω επιτυχίες ήλθαν παρά την έλλειψη κολυμβητηρίου στο Ρέθυμνο, που παραμένει μια από τις ελάχιστες πόλεις της χώρας που δεν διαθέτουν αυτό το προνόμιο.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια προς τα Αθλητικά «Ρ.Ν.» του προπονητή του ΝΟΡ Κ. Φιτσανάκη: «Πιστεύω ότι πήγαμε μέσα στο 2010 πολύ καλά από πλευράς επιτυχιών σε όλα τα επίπεδα, και ιδίως στις μικρές κατηγορίες, που αποτελούν και το μέλλον του ομίλου.
Αυτό οφείλεται στην άριστη συνεργασία που είχαν διοίκηση, προπονητικό τιμ, γονείς και παιδιά στις διάφορες κατηγορίες.
Βλέπουμε με χαρά μας να υπάρχει πλούσιο ταλέντο στα νεαρά παιδιά που μπαίνουν στο άθλημα, τα οποία παρά τις αντίξοες υλικοτεχνικές συνθήκες ανταποκρίνονται, δουλεύουν σωστά και έχουν δίψα για διάκριση.
Στα διάφορα τμήματα του πόλο του ΝΟΡ υπάρχουν αυτή τη στιγμή 120 πολίστες-τριες, ενώ το ενθαρρυντικό είναι ότι τις μεγάλες κατηγορίες ανδρών-γυναικών που αγωνίζονται στις υψηλές εθνικές κατηγορίες στελεχώνουν ντόπιοι αθλητές-τριες».

Ξεκίνησαν προπονήσεις οι άνδρες

Στο μεταξύ, σε φουλ προπονήσεις βρίσκεται η γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΡ τώρα τις γιορτές εν όψει των δύσκολων αγωνιστικών υποχρεώσεων του 2011, όπου φιλοδοξεί να παρουσιάσει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και να παλέψει για την παραμονή στην κατηγορία.
Προπονήσεις έχουν ξεκινήσει όμως και οι άνδρες εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, που θα ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου.
Τέλος, το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού για τις Ρεθεμνιώτικες ομάδες για το 2011 στα πανελλήνια πρωταθλήματα, θα δώσει η ομάδα των νέων στις 14 Γενάρη και στις 27 Γενάρη οι έφηβοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου